giixer 2014.05.27. 23:11

Panorámaképek

Most pedig mutatok néhány panorámaképet. Azaz olyan képet, amely több fotó egymás mellé illesztésével fog át egy jó széles látószöget. Mindkettő egy-egy kiránduláson készült.

 

Ez a kép márciusban készült a Börzsönyben, a Duna fölött, a Dobozi-orom nevű kiszögellésen. Jó kis hely, bár 340 méter körüli magasságban vagyunk, a Duna mintha a lábaink alatt folyna. Ez a Dunakanyarnak az a része, ahol a folyó egy szép nagy kanyarral kikerüli a Börzsönyhöz tartozó Szent Mihály-hegyet. A túlparton Dömös és pilisi hegyek láthatók. A képre kattintva megjelenik nagyobb méretben.

 

Itt pedig Salgó várában járunk (lásd még: előző bejegyzés). A kimagasló hegytetőn álló vár legfelső, négyszögletes tornya igazi kilátóként funkcionál, körben szép táj, a Medves vidéke, a Cserhát, Szlovákia hegyei. És amit csak panorámaképpel lehet megcsinálni: Orsi kétszer is szerepel a fotón! A képre kattintva nagyobb méretben jelenik meg.

Címkék: vár panorámakép Duna Börzsöny Salgó Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pixelblog.blog.hu/api/trackback/id/tr676221767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása