giixer 2014.07.11. 01:42

A Hortobágyon jártunk

Nem is értem, miért nem volt ilyen sokáig bejegyzés, talán mert sok minden történt, jártunk többek közt a Hortobágyon (és a Tisza-tónál), egy baráti összejövetelen. Szállásunk a Górés-tanya volt, amely egyúttal a Hortobágyi Nemzeti Park vendégháza és sérült madarak gyógyuló helye. Volt néhány kellemes fotótéma, és az idő is szép volt...

 

A tanyáról indult egy jól kiépített ösvény a környék szikes-tavas-mocsaras-nádas világába. Ahol szükség volt rá, ilyen pallókkal vagy éppen kis híddal.

 

Van ott egy madármegfigyelő kilátó a tavacska partján. Lehetett ladikkal is közlekedni, én gyalogoltam.

 

Ennek a képnek a Puszta feeling címet adtam. Éppen csak egy gémeskút hiányzik a képről. :-)

 

Felhők a puszta felett.

 

Gólyafészek a tanya közelében. Ha jól látom, egy galambdúcot foglaltak el.

 

Szárnypróbálkozás. A szülők épp nincsenek otthon, az egyik fiatal gólya már igencsak szeretne repülni.

 

Így néz ki a gólyafészek éjjel, háttérben a teliholddal.

 

A Górés-tanyának van néhány madárháza, valamint szabad területe, ahol befogadják a környék sérült madarait. Egyesek gyógyulgatnak, hogy később újra röpképesen visszatérhessenek a természetbe, mások viszont tartósan a madárház lakói lettek, őket állatkertek fogadhatják be. Kiss Róbert, a telep vezetője körbevezetett minket. Ezek itt hárman parlagi sasok.

Címkék: gólyák puszta felhők Hortobágy Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pixelblog.blog.hu/api/trackback/id/tr296498655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása